Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλος, λέγοντας ότι είναι εκ πεποιθήσεως της άποψης ότι πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο διάστημα, ζήτησε όμως συστράτευση πολιτικών δυνάμεων και τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά κατά των εκλογών αυτή τη χρονική στιγμή.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι εννοεί «μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων» και συμπλήρωσε:

«Δεν λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν με αφορά αυτή η ιστορία. Δεν είμαι ο αρχηγός της παράταξής μου και προφανώς θα εκφράζουν την άποψή τους και τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κ.λπ., και τα αντίστοιχα όργανα της ΝΔ».

«Μερικοί θέλουν το χάος»

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων «με εγκληματική ελαφρότητα αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας», αναφερόμενος, όπως είπε, σε «κομμουνιστικής έμπνευσης κόμματα, που δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες.

Χρεοκοπία είναι χάος, υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Δεν καταλαβαίνω πώς μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως αν υπάρξει χάος, θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα».

Ο κ. Πάγκαλος σε ερώτηση αν εννοεί τα κόμματα της Αριστεράς απάντησε πως μιλάει για κομμουνιστικής έμπνευσης κόμματα που δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες: «Καλύτερα η χρεοκοπία με ψηλά το κεφάλι, λένε, αλλά πως θα έχουμε ψηλά το κεφάλι, όταν δεν μπορούν να πληρώνουμε συντάξεις και επιδόματα».

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του σε ελβετικές εφημερίδες αναφορικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Όσοι λένε ότι ζήτησα να φύγουν 70.000 υπάλληλοι από το δημόσιο, τα λένε αυτά γιατί υπάρχει σύγχυση και αμάθεια, παρατήρησε και επέκρινε ορισμένα μέσα για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Όπως ανέφερε, στη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας. «Εγώ απάντησα \’όχι τόσο πολύ\’, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που, όπως επισήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Ήδη, σημείωσε, 40-50.000 βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε «προς τι όλες αυτές οι αντιδράσεις και η διαστρέβλωση των λεγομένων μου».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook