Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν περίπου δέκα χρόνια, για να καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. «Πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» τόνισε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία κατανοεί το μεγάλο φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ευρωζώνη» (σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας), δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στην Business Week.

Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη για τον πολιτικό ρόλο της ΕΕ, καθώς και στην δυνατότητά της να αναλαμβάνει διεθνή δράση.

Ο Β.Σόιμπλε τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει μια χρεοκοπία της Ελλάδας στις τράπεζες, καθώς και τον κίνδυνο για φαινόμενο «ντόμινο» σε χώρες της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» τόνισε.

«Δεν μπορούμε \”γλιτώσουμε\” τον ελληνικό λαό από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι «τελικά, είναι ο λαός που πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει και εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος».

«Σεβόμαστε το μεγάλο φορτίο που καλείται να σηκώσει ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook