Ένα ολόκληρο συνεργείο κοπής μετάλλων είχαν εγκαταστήσει σε δασώδη έκταση κοντά σε μια ρεματιά στον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας δυο κάτοικοι της περιοχής, όπου μετέφεραν οχήματα τα οποία έκλεβαν και τα… έκοβαν σε κομμάτια για να τα πωλούν ως ανταλλακτικά!

Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου τους οδήγησε στη θέση «Ξωμέρι» του Εμπεσού, όπου ανακάλυψαν το παράνομο συνεργείο στο έδαφος του οποίου υπήρχαν δεκάδες πρόσφατα σημάδια από την καύση και τον τεμαχισμό μετάλλων και καλωδίων χαλκού. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ένα Ι.Χ. φορτηγό για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή πριν από μια εβδομάδα από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας, καθώς επίσης διάσπαρτες συσκευές οξυγόνου και κοπής ή συγκόλλησης μετάλλων και πολλά σίδερα.

Ένας 28χρονος συνελήφθη και στο σπίτι του κατασχέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, ενώ ο 43χρονος συνεργός του αναζητείται. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα πειστήρια που βρέθηκαν, ώστε να εξιχνιαστούν οι κλοπές.

Στην Καρδίτσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, συνελήφθη ένας Έλληνας ηλικίας 26 χρόνων, όταν εξακριβώθηκε ότι είχε κλέψει πέντε σωλήνες ποτίσματος και ένα μεταλλικό φρεάτιο συνολικής αξίας 100 ευρώ από την αποθήκη ενός 56χρονου. Λίγο αργότερα, συνελήφθη και ένας 19χρονος στον οποίο πούλησε τα κλοπιμαία, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτης τους!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook