Στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα στα στρατεύματα που πρόσκειται στον πρόεδρο και στις δυνάμεις υπό τον αντιφρονούντα στρατηγό 'Αλι Μόχσεν αλ-'Αχμαρ. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν περισσότεροι από 110 άνθρωποι.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου έκανε σήμερα έκκληση στον Σάλεχ να υπογράψει «άμεσα» τη συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν οι μοναρχίες του Κόλπου για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Ταυτόχρονα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα ο πρόεδρος και η οικογένειά του να δικαστούν για τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξαν.

Ο Σάλεχ είπε κατά την επιστροφή του ότι θέλει να δει την εφαρμογή μιας εκεχειρίας για να τερματιστούν οι πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και να υπάρξουν διαπραγματεύσεις. Οι ΗΠΑ απαίτησαν να παραιτηθεί, όπως ορίζει η προαναφερθείσα συμφωνία.

Ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 33 χρόνια, δεν υποχωρεί στις πιέσεις για να υπογράψει τη συμφωνία.