Στο γεγονός ότι ο Εργοτέλης παλεύει όλα τα παιχνίδια , αλλά πληρώνει την διστακτικότητα που παρουσιάζει στο ξεκίνημα κάθε αγώνα στάθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του ματς με τον Ολυμπιακό.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Εργοτέλης τόνισε : «Χάσαμε ακόμη ένα παιχνίδι και είμαστε στεναχωρημένοι για αυτό. Για εμένα δεν έχει σημασία αν ο αντίπαλος που παίζουμε είναι ικανός αυτό που μετράει είναι ότι χάσαμε και αυτό μας αφήνει μια πίκρα και μας φέρνει κάπως πίσω».

Προχωρώντας στην κριτική του αγώνα ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» επισήμανε : «Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε λίγο φοβισμένα στο ματς και το γεγονός αυτό μας στοίχισε και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά στο δεύτερο μέρος, αφού δείξαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τις προσωπικές μονομαχίες μεταφέροντας πίεση στον Ολυμπιακό. Μειώσαμε και εκεί που πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, δεχθήκαμε το 3-1 και το έργο μας δυσκόλεψε πολύ. Πετύχαμε, πάντως, δεύτερο γκολ και το παλέψαμε μέχρι τέλους. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν, η οποία όμως δεν έφτασε».

Ο Καραγεωργίου αναφέρθηκε εκ νέου στους υψηλούς στόχους που έχει φέτος ο Εργοτέλης και υποστήριξε ότι οι καλές εμφανίσεις στα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν φτάνουν, ενώ επισήμανε ότι η ομάδα του παρά τα 7 γκολ που έχει δεχθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία.

«Για να μπει ένα γκολ, θα πρέπει να γίνουν λάθη, είτε τακτικά, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Στη φάση του πρώτου τέρματος του Ολυμπιακού, το λάθος έγινε κυρίως από τους μέσους που δεν σταμάτησαν την πάσα του Φουστέρ. Ημασταν βέβαια και άτυχοι, καθώς μετά το δοκάρι του Τζιμπούρ, η μπάλα πήγε σε πόδια αντιπάλου. Στο τρίτο γκολ, το λάθος το έκανε ο Πίρσμαν που δεν έδιωξε μακριά τη μπάλα. Αυτά όμως συμβαίνουν. Δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Άλλωστε, η αμυντική λειτουργία αφορά όλη την ομάδα»

Ο Καραγεωργίου στάθηκε πάντως ιδιαίτερα στις δηλώσεις του στο γεγονός ότι ο Εργοτέλης στα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ενώ έχει παρουσιάσει μια καλή εικόνα βρίσκεται συνέχεια στο να κυνηγάει το σκορ.

«Είναι θέμα αυτό για μένα. Γιατί θα πρέπει να μείνουμε πίσω στο σκορ αφού έχουμε σχεδιάσει σωστά το ματς; Δείχνουμε διστακτικότητα στις αρχές κάθε αγώνα και αυτές τις στιγμές τις εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό γιατί δυσκολεύει τις προσπάθειές μας. Θα το συζητήσουμε με τα παιδιά και θα βρούμε λύση».

Ο τεχνικός του Εργοτέλη δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το μεγάλο κρητικό ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΟΦΗ για το οποίο τόνισε : «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Θα πάμε να παίξουμε σε μια δυνατή έδρα και ελπίζω να ανταποκριθούμε από πλευράς βαθμών και όχι τόσο από πλευράς απόδοσης γιατί εκεί δεν έχουμε πρόβλημα. Το Σάββατο πιστεύω ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάμε ψηλότερα».

Για τον Μ. Χίμπλιγκερ και τον τραυματισμό του ο Ν. Καραγεωργίου τόνισε ότι έχει δεχθεί ένα χτύπημα στο γόνατο αλλά δεν είναι κάτι το σοβαρό ενώ για τον αν προλαβαίνουν το ματς με τον ΟΦΗ οι Λεάλ και Ολίσε για τον πρώτο είπε ότι δύσκολα θα παίξει στο ντέρμπι της Κρήτης ενώ ο δεύτερος έχει πιθανότητες να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής στον αγώνα ως αλλαγή.

Όσο για το ντεμπούτο του Κατσικοκέρη στην Super League ανέφερε ότι «Όλοι οι παίκτες από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν για να τους δοθεί μια ευκαιρία» , ενώ για την πολύ καλή παρουσία του Σαρρή σε ακόμη ένα ματς ανέφερε : «Ο Σαρρής δεν είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε καθεστώς δοκιμής. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που λογίζεται σαν βασικός και έτσι τον αντιμετωπίζω».

«Μπήκαμε χωρίς ένταση στο δεύτερο μέρος»

Ο Ενρέστο Βαλβέρδε τοποθετήθηκε για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη μέσω ερωτήσεων που του έγιναν από τους εκπροσώπους του τύπου.

Για την εικόνα του αγώνα ο Ισπανός τεχνικός σχολίασε : «Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί . Είχαμε τον έλεγχο της μπάλας, είχαμε ταχύτητα και ένταση. Έτσι εξηγείται και το 2-0 του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο μέρος πληρώσαμε το γεγονός ότι μπήκαμε χωρίς ένταση. Αυτό, αντίθετα, το έκανε ο Εργοτέλης. Στην αρχή ήμασταν κακοί στον έλεγχο του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δεύτερο μέρος υπήρχε μόνο ένα γκολ διαφορά», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε η ίδια ένταση με την αντίστοιχη του πρώτου μέρους. Δεν δυσκολευτήκαμε όμως πάρα πολύ, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του αγώνα, που κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε μόνο μια καλή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, αυτή του Τζεμπούρ. Γενικά, δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο του πρώτου μέρους και ειδικότερα στα πρώτα δέκα λεπτά.Ίσως νομίζαμε ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αυτό ο Εργοτέλης κατά κάποιο τρόπο το εκμεταλλεύτηκε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το παιχνίδι με την Άρσεναλ, επισήμανε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πρωτάθλημα. Το Champions League είναι κάτι επιπλέον. Όσο για το παιχνίδι με την Άρσεναλ, γνωρίζουμε πως παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στη Ευρώπης. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για το πότε θα είναι ο Ολυμπιακός 100% έτοιμος ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε : «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μου κάνετε την ίδια ερώτηση, για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα. Όλοι θέλουμε έναν Ολυμπιακό, που να παίζει ωραία 90 λεπτά και να κερδίζει, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζει και ο αντίπαλος».

Τέλος, για το αν θα είναι έτοιμοι οι Φέισα, Γέστε για το παιχνίδι με την Αρσεναλ, υπογράμμισε: «Ο Φέισα πιστεύω πως θα είναι έτοιμος, για τον Γέστε έχω μια αμφιβολία. Η συμμετοχή τους θα κριθεί στις επόμενες δύο προπονήσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook