«Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια η κοροϊδία», φωνάζουν οργισμένοι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι διαπιστώνουν κάθε μέρα και περισσότερο ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει με τον πλέον απρόκλητο τρόπο.
Το νέο σκάνδαλο που έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, αποκαλύφθηκε χθες με την δημοσιοποίηση του δώρου που έστειλε ο Πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ηγέτες που εκπροσωπούν μεγάλες αγορές και διεθνείς προσωπικότητες.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να στηρίξει το ελαιόλαδο, έστειλε ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από ένα καλάθι με λάδι… Καλαμάτας, την ώρα που όπως τονίστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τα Χανιά, όπου βρέθηκε στα τέλη του Γενάρη, η προσπάθεια για την προώθηση του ελαιολάδου θα ξεκινήσει δυναμικά από την Κρήτη.

Η νέα αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή των ελαιοπαραγωγών του Νομού Ηρακλείου. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργος Τζωρτζάκης έχει ήδη καλέσει από χθες όλους τους βουλευτές της Κρήτης να παρέμβουν και να πάρουν θέση, την ώρα που ο ίδιος θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Τζωρτζάκης δεν μπορεί να καταλάβει πλέον και εκείνος τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και ενεργεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς δεν μπορεί από τη μια ο ίδιος ο κ. Σκανδαλίδης να μιλάει με τα θερμότερα λόγια για το Κρητικό ελαιόλαδο και να το χαρακτηρίζει το καλύτερο στον κόσμο, δεν μπορεί να θεωρείται από όλους ό,τι πιο ποιοτικό παράγεται στο χώρο του λαδιού και εμείς να στέλνουμε πεσκέσι στους Ευρωπαίους ένα προϊόν από τη Μεσσηνία, το οποίο μπορεί να είναι πολύ καλό ποιοτικά, αλλά όχι το κορυφαίο.

Είναι πλέον αδύνατο να κατανοήσει κανείς τον τρόπο σκέψης και την πολιτική που δύναται να ακολουθήσει στο μέλλον η κυβέρνηση για να προωθήσει τα κορυφαία κρητικά προϊόντα. Αν κρίνει πάντως κάποιος από τη συγκεκριμένη κίνηση, τότε τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα.

Το ιστορικό 

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν οι άνθρωποι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν ένα καλάθι με τα προϊόντα τους στον πρωθυπουργό. Μεταξύ των άλλων, στο καλάθι υπήρχε και το πρώτο συνεταιριστικό κλιματικά ουδέτερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε με την πρωτοβουλία αυτή και μέσω του γραφείου του ζητήθηκε από την Ένωση να σταλούν αρκετές φιάλες ελαιόλαδου για να προσφερθούν ως δώρα σε προσωπικότητες του εξωτερικού.

Ο πρωθυπουργός σε επιστολή του προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας σημειώνει: «Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και για τη συνδρομή σας σε μια προσπάθεια ανάδειξης προϊόντων ταυτότητας και υψηλής ποιότητας της πατρίδας μας».

Να σημειώσουμε ότι το ελαιόλαδο που προσεφέρθη από τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύεται από ένα μικρό μήνυμα που περιγράφει τις ιδιότητες του προϊόντος.