Tην Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν στο όμορφο Σίσι οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού 2011 οι οποίες πραγματοποιούνται σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Σισίου επισκέφτηκαν με το «Τραινάκι της Χαράς» το Ξενοδοχείο «Καλημέρα Κρήτη» όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή κ. Πελεκανάκη. Τους μαθητές συνόδευσε η κ. Κατερίνα Αστρουλάκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα από την Επιχειρησιακή Βραχασίου που είχε διοργανώσει μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου Έκθεση Τοπικών Προϊόντων με κέρασμα στους καλεσμένους και τους επισκέπτες της περιοχής, βραβεύσεις επαγγελματιών και πολιτών που έχουν συμβάλλει επί σειρά ετών στον Τουρισμό ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά από τους Λουκά Μιχαλόπουλο και η Ειρήνη Βλαχάκη με λαϊκή μουσική και τραγούδια και τους Κωστή Σουλαδάκη και Μανώλη Βασιλάκη με παραδοσιακό κρητικό πρόγραμμα.

\"\"

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης ο οποίος καλωσόρισε τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια κάλεσε το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη να απευθύνει χαιρετισμό ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «..Στην Κρήτη και στον τόπο μας ο τουρισμός έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία τόσο οικονομική όσο κοινωνική και πολιτισμική. Βασική αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η αρχή της φιλοξενίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο τόπος μας… Η Κρήτη με τη μακραίωνη ιστορία και την πολιτιστική παράδοση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πολιτισμό, και δείγματα αυτού του πολιτισμού έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά χιλιάδες επισκέπτες φίλοι μας… Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού τιμούμε απόψε ανθρώπους από το χώρο του τουρισμού οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας. Είναι μια οφειλόμενη τιμή που τους αποδίδουμε με πολύ αγάπη και εκτίμηση».

Με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής τιμήθηκαν οι: κ. Jan Driessen, επικεφαλής της Βελγικής Αρχαιολογικής Αποστολής που διενεργεί ανασκαφές στη θέση Μπούφος Σισίου, κ. Δρακωνάκης Μανώλης, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sissi Bay που είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην περιοχή Σισίου, από το 1980, κες Αικατερίνη Λεμπιδάκη και Μαρία Λασιθιωτάκη- Λεμπιδάκη, οι οποίες με πολύ κόπο και μεράκι δημιούργησαν το Λαογραφικό Μουσείο «Βραχασώτικο Σπίτι» στο Βραχάσι, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και πόλο έλξης επισκεπτών και τον κ. Χουρδάκη Γεώργιο, ιδιοκτήτη της παραδοσιακής ταβέρνας «Ο Μερακλής» που είναι επίσης η παλαιότερη ταβέρνα που λειτουργεί έως σήμερα στη Μίλατο από το 1978.

Τις αναμνηστικές πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κερούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός και ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Άννα Σουλαδάκη η οποία ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους των διοργανωτών όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την υπέροχη βραδιά και πληροφόρησε τους επισκέπτες ότι μπορούν να απολαύσουν στα εστιατόρια της περιοχής τα παραδοσιακά μενού που ετοίμασαν ειδικά για σήμερα σε ειδική τιμή για όλους καθώς και δωρεάν κρασί.

Την γιορτή τουρισμού στο Σίσι τίμησαν με την παρουσία ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Κερούλης Μιχαήλ και κ. Σγουρός Μιχαήλ, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Βιδάλης Ευστάθιος, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Πεπόνης Εμμανουήλ, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού κ. Καφετζάκη Μαρία, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου κ. Γ. Λασηθιωτάκης καθώς και ξενοδόχοι, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook