Η μητέρα μιας 26χρονης της δώρισε έναν από τους νεφρούς της, προκειμένου το παιδί της να μπορέσει να αποκτήσει μία καλύτερη ζωή.

Η νεαρή κοπέλα, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους τρεις μήνες υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Βόλου. Η ταλαιπωρία της οικογένειας ήταν μεγάλη και η στεναχώρια των γονέων για το παιδί τους δεν μπορούσε να ξεπεραστεί εύκολα.

Η μεγάλη απόφαση όμως της μητέρας να δωρίσει τον ένα της νεφρό λύτρωσε το παιδί της. Η ιστοσυμβατότητα του οργάνου ήταν σχεδόν τέλεια. Η μητέρα δεν αντιμετώπισε κανένα δισταγμό και αποφάσισε να κάνει τον παν για να σώσει την κόρη της.

Η 26χρονη εισήχθη στον Ευαγγελισμό μαζί με τη μητέρα της και έγινε η «ανταλλαγή» του οργάνου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η οικογένεια πλέον βλέπει με πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας κ. Βασίλη Γιαννάκο η μητέρα ουσιαστικά χάρισε τη ζωή για δεύτερη φορά στην κόρη της. Μία όταν τη γέννησε και μία τώρα.

«Είναι από τις λίγες φορές, τουλάχιστον στην περιοχή μας, που γίνεται μεταμόσχευση από ζωντανό δότη. Ευελπιστούμε να συνεχιστούν τα καλά νέα για όλους τους νεφροπαθείς. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ζωντανός δότης όταν χαρίζει τον νεφρό του δεν αντιμετωπίζει μετά προβλήματα υγείας και μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του ως είχε στο παρελθόν», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος έχοντας επικοινωνία με τους γιατρούς που παρακολουθούν την υγεία των μεταμοσχευμένων τόνισε χαρακτηριστικά πως «ολόκληρος ο Ευαγγελισμός ασχολείται μόνο με τους Βολιώτες. Ο υπεύθυνος γιατρός κ. Δρακόπουλος και η ομάδα του έχουν περιθάλψει με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς. Ούτε όμως και οι ίδιοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν μοσχεύματα, έγιναν οι μεταμοσχεύσεις και οι ασθενείς χαίρουν άκρας υγείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook