Μια πρώτη «γεύση» για τις αντιδράσεις των πολιτών στην νέα φοροεισπρακτική και όχι μόνο «καταιγίδα» θα δοθεί απόψε στις κεντρικές πλατείες αρκετών πόλεων της χώρας, όπου διοργανώνονται συγκεντρώσεις πολιτών, με σημείο αιχμής την πλατεία Συντάγματος.

Οι «αγανακτισμένοι» , επανέρχονται πλέον και στην Κρήτη, όπου έχει γίνει γνωστό ότι απόψε στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, ενώ συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και στις άλλες πόλεις, αν και δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ειδικά στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της κίνησης «Πολίτες κατά του χρέους» οργανώνονται μαζικές προσφυγές κατά του ειδικού τέλους ακινήτων που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί εθελοντική Ομάδα Νομικής Βοήθειας, από δικηγόρους μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Οι ίδιοι νομικοί συμμετέχουν και στην αντίστοιχη ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με σκοπό τη σύνταξη μαζικών προσφυγών πολιτών.

Αύριο, Δευτέρα 26/9 , στις 2 μμ, πολίτες θα παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου καθώς περίπου 50 πολίτες (ο απαιτούμενος αριθμός είναι 25) υπέγραψαν και κατέθεσαν στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου αίτηση για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος από το Δήμο Ηρακλείου κατά των νέων μέτρων.

Επίσης της επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί αποκλεισμοί των κτιρίων της Α’ ΔΟY και της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι (σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση).

Παράλληλα θα σταλεί επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Ηρακλείου με το αίτημα να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.

Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να αποφασιστούν και στην συγκέντρωση των Χανίων.