Το αυστραλιανό κρατικό κανάλι ABC έχει ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την πρεμιέρα της σειράς «Το Χαστούκι» που στηρίχτηκε στο τέταρτο και πιο πετυχημένο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα, Χρήστου Τσιόλκα. Να σημειωθεί ότι έχει σαρώσει τα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία και έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 600.000 αντίτυπα έως τώρα.

Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ και αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης, ενώ ήδη η σειρά έχει πωληθεί και σε πολλά κανάλια του εξωτερικού.

Να σημειωθεί πως στην σειρά παίζουν και αρκετοί Ελληνοαυστραλοί ηθοποιοί όπως ο Άλεξ Δημητριάδης, ο Λεξ Μαρίνος, η Τούλα Γιαννή, ο Άρης Γούναρης, ο Δημήτρης Μπαβέας, ο Στ. Μουζάκης, η Τσέλτιν Τσιόλκα, και η Ευγενία Φράγκου.

Παράλληλα το ABC σε μια ειδική εκπομπή, διάρκειας μιας ώρας, και με τίτλο «Ο άνθρωπος πίσω από το Χαστούκι» θα παρουσιάσει τον Χρήστο Τσιόλκα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ.

Οι Αυστραλοί τηλεκριτικοί χαρακτηρίζουν την προβολή της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς ως «το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς».