Τελετή ονοματοδοσίας οδού του οικισμού Γερακίου σε οδό «Κωνσταντίνου Γιαννοπουλάκη» πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αρχιπυροσβέστη που τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος. Νωρίτερα τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Γεράκι, τόπο καταγωγής του.

Την απόφαση ονοματοδοσίας είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας έπειτα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, ως φόρο τιμής στη μνήμη του αρχιπυροσβέστη.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τη μνήμη του Κωνσταντίνου Γιαννοπουλάκη. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Μανώλης Στρατάκης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Γεώργιος Τριγώνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Στη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ανέφερε:

«Η σημερινή μέρα για όλους εμάς στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στον συντοπίτη μας αρχιπυροσβέστη Κωνσταντίνο Γιαννοπουλάκη που τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννοπουλάκης είχε τραυματιστεί στις 25 Μαρτίου όταν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε αναποδογύρισε στις Αρχάνες, ύστερα από υποχώρηση του οδοστρώματος λόγω της υγρασίας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η νοσηλεία του στο 251 Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Δυστυχώς όμως στις 20 Αυγούστου άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Σήμερα, ανήμερα του 40ήμερου μνημόσυνου του ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας τιμά τη μνήμη του, δίνοντας το όνομά του στην οδό της πατρικής του οικίας στο Γεράκι, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στο Πυροσβεστικό Σώμα, την κοινωνία και τους πολίτες.

Η απόφαση ονοματοδοσίας της οδού πάρθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας, καθώς η είδηση του αδόκητου χαμού του Κωνσταντίνου Γιαννοπουλάκη βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Δήμου μας.
Εκφράζω για άλλη μια φορά τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του δημοτικού συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του. Η απώλειά του μας γεμίζει με βαθιά θλίψη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook