Όταν φοβάσαι την ήττα, βολεύει και το «Χ».

Αυτή ήταν η ποδοσφαιρική φιλοσοφία που ξεδίπλωσαν στον αγωνιστικό χώρο Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος και «κόλλησαν» στο 0-0, στην έδρα των Αρκάδων (4η αγωνιστική).

Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι… Ούτε ήθελαν, ούτε μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι!

Υπήρχαν αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσει κάποιος το ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον Ατρόμητο.

Από τη μία οι Περιστεριώτες, οι οποίοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές απέδειξαν ότι δεν είναι μία βαρετή ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν αξίζει να σπαταλήσεις δύο ώρες για χάρη της και από την άλλη ο Αστέρας, που μετά την απόλυση του Φερνάντεθ, «διψούσε» για την πρώτη του νίκη και θα έδινε το κάτι παραπάνω για να την κατακτήσει. Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, όλες οι παραπάνω θετικές σκέψεις που αφορούσαν την αναμέτρηση εξανεμίστηκαν ως δια μαγείας.

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς τον Πίτου Γκαρσία στον άξονα έδειχναν ασύνδετοι και με τον Δημούτσο στη θέση του, ο οποίος ήταν εκτός κλίματος, η μπάλα ήταν αδύνατο να περάσει στην επίθεση. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ο τηλεοπτικός φακός χρειάστηκε να δείξει τον Μήτρογλου τρεις… το πολύ τέσσερις φορές στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.

Από την άλλη, οι Αρκάδες ήταν πιο συγκεντρωμένοι, έβγαζαν ενέργεια στο χορτάρι, αλλά δεν αναπτύσσονταν ορθά με αποτέλεσμα να δημιουργούν ευκαιρίες με το σταγονόμετρο, αλλά κι αυτές να τις σπαταλούν με κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Ο Έγκον, για παράδειγμα, ο οποίος κατά τ’ άλλα, ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες τους στο 59’ έκανε τη μεγαλύτερη «γκάφα» του αγώνα. Ενώ ήταν… αυτός κι ο πανηγυρισμός, στο ένα μέτρο από τη γραμμή του τέρματος και με τον Ιτάνζ εξουδετερωμένο, επέλεξε να ξεγελάσει τον διαιτητή στέλνοντας την μπάλα με το χέρι στα δίχτυα.

Και μιλάμε για «γκάφα», καθώς θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, αλλά επέλεξε να… κάνει την «πονηριά»!

Το ευτύχημα (σε ό,τι έχει να κάνει με το θέαμα) ήταν ότι έπειτα από αυτή τη φάση, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και έβγαλαν αρκετές φάσεις μέχρι το τέλος του αγώνα. Αν, στο μεταξύ, ήταν λίγο πιο τυχεροί και πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι Ροτζέριο, Ουσέρο και Τσαμπούρης, το τρίποντο θα το είχαν στο τσεπάκι…

Αστέρας Τρίπολης (Οράσιο Γκονσάλβες): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ουσέρο, Κωστούλας, Ράγιος, Χούλι (57\’ Μάρτινς), Εγκόν (70\’ Τσαμπουρής), Μπακασέτας.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτανς, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Νάστος, Μπάλλας, Δημούτσος (46\’ Μακρής), Τάτος (79\’ Αναστασάκος), Επστάιν, Καραγκούνης (65\’ Μπρίτο), Μήτρογλου.

Πηγή:www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook