Την τελευταία του προσθήκη στο ρόστερ έξι μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας έκανε ο μπασκετικός ΟΦΗ.

Η κρητική ομάδα έψαχνε για έναν πλέϊ μέικερ μετά την φυγή του νεαρού Καρακωνσταντάκη και τον βρήκε στο πρόσωπο του 29χρονου Νίκου Ορφανού (1.90 ύψος) όπου ήταν στο στόχαστρο της ομάδας και πριν τρία χρόνια αλλά τότε δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Το τμήμα μπάσκετ του ερασιτέχνη ΟΦΗ, ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκου Ορφανού» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ για την μεταγραφή του παίκτη.

«Ήθελα να έρθω από την πρώτη στιγμή»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ μετά την επίτευξη της συμφωνίας έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σαϊτ της ομάδας μπάσκετ λέγοντας : «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίτευξη της συμφωνίας, με την ομάδα του ΟΦΗ. Ήθελα να έρθω από την πρώτη στιγμή, καθώς, υπήρχε ενδιαφέρον εδώ και μια τριετία. Μάλιστα τότε είχα κατέβει, είχα γνωρίσει τους ανθρώπους της διοίκησης του ΟΦΗ, τις εγκαταστάσεις του συλλόγου και μου είχαν δημιουργήσει πολύ καλές εντυπώσεις».

Ο έφορος του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ Μ. Ξημέρης αναφερόμενος στη μεταγραφή του Ορφανού τόνισε : «Με τον Νίκο Ορφανό, μας συνδέει μια φιλία πολλών χρόνων. Ήταν και παλαιότερη επιθυμία να αγωνιστεί στην ομάδα μας, αλλά για προσωπικούς λόγους, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου, ώστε ο Νίκος Ορφανός να φορέσει τα \”ασπρόμαυρα\”, βοηθώντας την ομάδα μας να επιτύχει τους στόχους της».

Ποιος είναι ο Ν. Ορφανός

Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στις 19/04/1982 και έχει ύψος 190 εκατοστών. Παίζει στις θέσεις 1 και 2, με προτίμηση αυτή του γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αρη, αγωνιζόμενος για 5 σαιζόν (2001-2006).
Κατόπιν αγωνίστηκε κατά σειρά στις παρακάτω ομάδες :
ΑΕΛ Λάρισας
Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Κεραυνός Αιγίου
Ολυμπιάδα
Κόροιβος Αμαλιάδας.
Τα στατιστικά του την τελευταία χρονιά ήταν :
5 παιχνίδια, 66:48 λεπτά συμμετοχής, 15 πόντοι, 83% στις βολές, 71% δίποντα, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα (δεν αγωνίστηκε πολύ λόγω τραυματισμού).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook