Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και προαστιακός.

Χωρίς λεωφορεία, παράλληλα, από τις 11.00 έως τις 17.00 και τρόλεϊ από τις 11.00 έως τις 16.00, θα μείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, εξαιτίας της Γενικής Συνέλευσης και της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας. Η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Αναφορικά με τον προαστιακό, η απεργία σημαίνει ότι τη Δευτέρα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μεταξύ των σταθμών Πειραιάς - Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο - Κιάτο, καθώς και των λεωφορείων του προαστιακού της διαδρομής Κιάτο - Πάτρα.

Επίσης όπως δημοσιεύει το protothema.gr, δεν θα λειτουργούν τα εκδοτήρια του προαστιακού και του σταθμού Αθηνών.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πάντως, ανακοινώθηκε ότι τα δρομολόγια του εθνικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιβάτες που δεν θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο από το σταθμό Αθηνών, θα έχουν τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με εισιτήριο εντός των αμαξοστοιχιών, αλλά και μέσω Internet.