Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, \”όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος\”.

\”Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος\” ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στην ετήσια συνέλευση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι \”η Ελλάδα δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα της ευρωζώνης ή της διεθνούς οικονομίας. Είναι η Ελλάδα μια ιστορική χώρα, μια περήφανη χώρα, με πολίτες που υποβάλλονται σε πολλές θυσίες, για να σώσουν την πατρίδα τους, αλλά και να την δουν να αποκαθίσταται\”.

Επισήμανε ακόμη: \”Δεν νομίζω ότι σε διεθνές επίπεδο μπορεί κανένας να βρει πολλά παραδείγματα τόσο ταχέων προσπαθειών για δημοσιονομική επαν-εξισορρόπηση. Ομως, όπως γνωρίζετε, αυτό συνοδεύεται με ένα πολιτικό και κοινωνικό κόστος πολύ υψηλό\”.

\”Το σπουδαίο, για εμάς, είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος\” (…) Μιλώ τώρα με την ιδιότητα του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας: είναι απολύτως αναγκαίο να κερδηθεί ο πόλεμος αυτός\” συμπλήρωσε επίσης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook