Αποθήκη ανθρώπων χαρακτηρίζουν τη Δικαστική Φυλακή των Χανίων οι εργαζόμενοι σε αυτήν αναφερόμενοι στις συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι εργαζόμενοι που προχωρούν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, αυτή τη φορά 48ωρης διάρκειας την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, όπως δηλώνει στο flashnews. gr ο πρόεδρος τους κ. Κώστας Φραγκιουδάκης είναι απλήρωτοι σε ότι αφορά τα νυχτερινά τους από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ ζητούν επίσης την ολοκλήρωση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στο Γαλατά που σύμφωνα με τις υποσχέσεις των αρμοδίων έπρεπε να λειτούργει από το 2008.

Επίσης ο κ. Φραγκιουδάκης αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης αλλά και διαβίωσης των κρατουμένων σημειώνει ότι είναι απαράδεκτες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων  ενώ μπαίνουν και ζητήματα ασφάλειας.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, τίθεται το ενδεχόμενο η λειτουργία της νέας φυλακής δυναμικότητας 600 έως και 800 κρατουμένων να γίνει με το προσωπικό που υπάρχει τώρα στη Δικαστική Φυλακή Χανίων το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τέτοιες ανάγκες, καθώς οι κρατούμενοι που υπάρχουν   τώρα στο σωφρονιστικό κατάστημα είναι περίπου 180.

Τέλος και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση κατά το διάστημα της κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν τα επισκεπτήρια των συγγενών των κρατουμένων επισκεπτήρια συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων .

Οι υπόλοιπες λειτουργίες του καταστήματος όπως αποφυλακίσεις, μεταγωγές από και προς τις αρχές για εξέταση της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή η συμπλήρωση της 18μηνης φυλάκισης, τακτικές η έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα   διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής θα γίνονται κανονικά.