Ανησυχία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκίνη Χάνι, όπου οι ληστές και οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί τελείως, «χτυπώντας» σπίτια, καταστήματα, ακόμη και τα αντλιοστάσια των οικισμών.

Το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε ήταν στο Συνεταιρισμό των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το «Βραχόκηπο» με τους δράστες να κλέβουν τα καλώδια και τα ρολόγια του υδραγωγείου, προκαλώντας και μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ είχε προηγηθεί μια ακόμη ληστεία σε σούπερ-μάρκετ στην περιοχή των Γουρνών και αρκετές διαρρήξεις σε σπίτια και στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Κοκκίνη Χάνι.

Oι κάτοικοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους για την αύξηση που υπάρχει μέρα με τη μέρα στην εγκληματικότητα, δηλώνοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποτελέσουν εύκολο στόχο για κανένα επίδοξο διαρρήκτη, αφού όλοι έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Συστήματα ασφαλείας, κάγκελα και σιδεριές στις πόρτες και τα παράθυρα, εκπαιδευμένοι σκύλοι και συστήματα φωτισμού είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες των σπιτιών στον οικισμό, με ορισμένους να σημειώνουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ήδη γίνονται κάποιες σκέψεις ακόμη και για περιπολίες, μιας και η παρουσία της αστυνομίας στον οικισμό δεν είναι αυτή που θα ήθελαν οι κάτοικοι και αυτή που θα λειτουργούσε με αποτρεπτικό τρόπο για τους ληστές.
Διαρρήξεις

Στον οικισμό τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές διαρρήξεις, με το πλέον ανησυχητικό, όπως λένε οι κάτοικοι να είναι το γεγονός ότι οι δράστες «χτυπούν», την ημέρα. Προσπαθούν να διαρρήξουν τα σπίτια, τις ώρες που συνήθως λείπουν οι ιδιοκτήτες έχοντας πάει να εργαστούν. Οι επιτήδειοι, έχοντας παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων, εφορμούν και λεηλατούν τα σπίτια.