Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους πολίτες να φτάνουν στα όρια τους από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για ακόμα 24 ώρες το μετρό, ο ηλεκτρικός, το τραμ και ο προαστιακός.

Χωρίς λεωφορεία, παράλληλα, από τις 11.00 έως τις 17.00 και τρόλεϊ από τις 11.00 έως τις 16.00, θα μείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, εξαιτίας της Γενικής Συνέλευσης και της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας. Η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μεταξύ άλλων, τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωση η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως «η ύφεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού θα συρρικνωθεί εκ νέου η αγοραστική αξία των εισοδημάτων».

Ειδικότερα για την εργασιακή εφεδρεία τονίζουν πως «τυχόν επιμονή στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., είναι τουλάχιστον άδικη, βιαστική και ατεκμηρίωτη και θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην εμφάνιση λειτουργικών προβλημάτων σε έναν απ΄ τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας».

Αναφορικά με τον προαστιακό, η απεργία σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μεταξύ των σταθμών Πειραιάς – Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο – Κιάτο, καθώς και των λεωφορείων του προαστιακού της διαδρομής Κιάτο – Πάτρα.

Επίσης, δεν θα λειτουργούν τα εκδοτήρια του προαστιακού και του σταθμού Αθηνών.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πάντως, ανακοινώθηκε ότι τα δρομολόγια του εθνικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιβάτες που δεν θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο από το σταθμό Αθηνών, θα έχουν τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με εισιτήριο εντός των αμαξοστοιχιών, αλλά και μέσω Internet.

Τέλος απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες ταξί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook