Με εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών σε όλη την Ελλάδα, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες συμμετέχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στην «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών».

Η φετινή διοργάνωση, με θέμα «Save Migratory Birds!», έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά πουλιά. Η Γιορτή των Πουλιών διοργανώνεται για ένα Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.

Τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα διοργανώνει και συντονίζει, στη 1 και 2 Οκτωβρίου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Εκδηλώσεις διοργανώνονται την επόμενη Κυριακή το πρωί σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Πιερία-Λιμνοθάλασσα Νέας Αγαθούπολης (Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης), Σέρρες-Ανατολικό Ανάχωμα Λίμνης Κερκίνης, Πέλλα-Υγρότοπο Αγρα – Βρυτών – Νησίου, Έδεσσα: Κέντρο Ενημέρωσης Υγροτόπου, Αλεξανδρούπολη-Πλατεία Φάρου, Χαλκιδική- έλη Σάνη, Ροδόπη-Λιμνοθάλασσα Πτελέα, στην παραλία (νότια της Κομοτηνής), Γρεβενά-Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Μαυραναίοι Γρεβενών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook