Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών διολίσθησε σήμερα Δευτέρα το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για την πολιτική διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Στις 9:20 (ώρα Ελλάδος) το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,33750 δολάρια, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως και τα 1,3360 δολάρια στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου οκταμήνου.

Όπως δημοσιεύει το in.gr, πληροφορίες που φέρουν την Ευρωζώνη να εξετάζει την άμεση αναδιάταξη του σχεδίου της για τη διαχείριση της κρίσης χρέους και ειδικότερα σχέδια για να καταστεί αποτελεσματικότερος ο υπάρχων μηχανισμός στήριξης EFSF και να ενεργοποιηθεί νωρίτερα ο μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας ESM από το 2012 – και όχι το 2013- δεν καθησύχασαν τις αγορές.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται από τις δηλώσεις αξιωματούχων διεθνώς και δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η αδυναμία της Ευρωζώνης να αποτρέψει την οικονομική διολίσθηση και το ντόμινο της κρίσης στην Ιταλία, έχουν αλλάξει την φύση της κρίσης χρέους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου «εκείνο που ήταν κάποτε πρόβλημα χρέους μικρών περιφερειακών κρατών, απειλεί τώρα την ύπαρξη του ευρώ».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook