Γυναικείες ομοιότητες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πρόκειται να αναδείξουν οχτώ εταίροι απ’ όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο Διακρατικής τους Συνάντησης που πραγματοποιείται στο Δήμο Φαιστού.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Women understanding women”, ενώ διοργανώνεται από το «Κ.Ε.Κ. Ευρωπαϊκή Προοπτική» στις 10.30 το πρωί αύριο Τρίτη  27 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Κ.Ε.Κ.

Τη συνάντηση, που είναι η 4η κατά σειρά η οποία διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πρόκειται να ανοίξει με εισαγωγική ομιλία της, η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. Η δήμαρχος, αναμένεται ν’ αναφερθεί στον πολιτισμό του δήμου Φαιστού, στο ρόλο των γυναικών μέσα στην κοινωνία, αλλά και στις δράσεις του δήμου που συνδέονται με τη γυναίκα και τον πολιτισμό.

Το όλο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διακρατικές συναντήσεις σε όλη την Ευρώπη, σχετίζεται με την καταγραφή ομοιοτήτων και διαφορών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Ηπείρου, αναφορικά με τις γυναίκες. Κατά τη διεξαγωγή του παράλληλα, εξετάζονται διαφορετικές κουλτούρες, προοπτικές, αλλά και ιδιαιτερότητες σε σχέση με τον πολιτισμό και την πολιτισμική ανάπτυξη κάθε μίας χώρας.

Γι’ αυτό, οι εταίροι του προγράμματος πρόκειται να ξεναγηθούν στις αρχαιότητες του Δήμου Φαιστού, στο Ανάκτορο της Φαιστού και της Αγίας Τριάδας, αλλά να έχουν και μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση, για το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα του Δήμου Φαιστού.

Στο πρόγραμμα συνολικά συμμετέχουν οχτώ εταίροι, από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Λιθουανία, Τσεχία, Ιταλία και Κύπρο.