Περισσότεροι από 24.400 τουρίστες αναμένεται να… περιδιαβαίνουν και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της πόλης του Ηρακλείου για επτά ολόκληρους μήνες της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Ο στόχος αυτός θα γίνει εφικτός, εάν πρώτα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) καταφέρει να καταστήσει για ακόμη μία φορά το λιμάνι της πόλης ως σταθμό εκκίνησης και αφετηρίας (Home Port) για χιλιάδες τουρίστες.
Ήδη ο ΟΛΗ βρίσκεται σε επαφές με εταιρία κρουαζιέρας, που μεταφέρει κυρίως Ρώσους τουρίστες, και οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις είναι θετικές για την τελική επίτευξη της συμφωνίας.

Εάν τελικά ο ΟΛΗ έρθει σε συμφωνία με την εν λόγω εταιρία, τότε τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα εμφανή και ήδη από τον ερχόμενο Απρίλιο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια. «Αν όλα πάνε καλά υπάρχει πιθανότατα να ξαναγίνει το λιμάνι του Ηρακλείου Home Port (λιμάνι εκκίνησης και αφετηρίας) από το Μάρτιο- Απρίλιο. Οι συζητήσεις με την εταιρία της κρουαζιέρας βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο επίπεδο και φιλοδοξούμε να φέρουμε Ρώσους τουρίστες», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας.

Διαφορά

Τι θα σημαίνει όμως αυτό για την πόλη του Ηρακλείου, αφού ήδη πολλά κρουαζιερόπλοια έχουν ως σταθμό το λιμάνι του Ηρακλείου; Η διαφορά είναι ότι, εάν το λιμάνι του Ηρακλείου λειτουργήσει ξανά ως λιμάνι αρχής και τέλους της κρουαζιέρας, τότε οι τουρίστες που θα έρχονται θα έχουν τη δυνατότητα να μένουν για τουλάχιστον δύο μέρες στην πόλη, πραγματοποιώντας τις αγορές τους και απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ενώ τώρα όσα κρουαζιερόπλοια έχουν ως ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Ηρακλείου, απλά μένουν για λίγες ώρες στην πόλη, κάτι που σημαίνει ότι οι τουρίστες μπορεί και να μην κατέβουν καθόλου από το πλοίο, περιμένοντας την αποχώρησή του.

Στη συγκριμένη περίπτωση, οι Ρώσοι τουρίστες από τον Απρίλιο και μετά θα έρχονται με το αεροπλάνο στο Ηράκλειο κάθε Παρασκευή πρωί και θα αποχωρούν με το κρουαζιερόπλοιο αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Θα επιστρέφουν την επόμενη Παρασκευή με το κρουαζιερόπλοιο και θα αποχωρούν για την πατρίδα τους με βραδινή πτήση.

«Μιλάμε δηλαδή για 800 άτομα τη φορά, κάτι που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα χιλιάδες άτομα θα περιπλανιούνται και θα ξοδεύουν στην πόλη του Ηρακλείου. Αυτό σημαίνει ότι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, δηλαδή για 28 εβδομάδες θα έρχονται στο Ηράκλειο περίπου 25.000 τουρίστες», συνεχίζει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook