Η Ρωσία κινδυνεύει να πάει 6 χρόνια πίσω με την αναμενόμενη επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία το 2012, αν ο ίδιος δεν προχωρήσει σε εκ βάθους μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, δήλωσε σήμερα ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ότι δεν θα υπάρξει καμιά πρόοδος στο μέλλον, αν δεν προχωρήσουμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του πολιτικού συστήματος» γράφει ο Γκορμπατσόφ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Novaya Gazeta».

«Πιστεύω πως, αν δεν συμβεί αυτό, κινδυνεύουμε να χάσουμε έξι χρόνια. Θεωρώ πως ο μέλλων πρόεδρος θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται σε «αδιέξοδο» και πως η κατάσταση δεν είναι απλή.

«Αν ο μέλλων πρόεδρος δεν προχωρήσει σε αλλαγές και σκέφτεται μόνο το πώς θα διατηρήσει την εξουσία... τότε θα κάνει λάθος» τόνισε ο Γκορμπατσόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο την πρόθεσή του να επιστρέψει στην προεδρία της Ρωσίας και τον Αύγουστο, ο Γκορμπατσόφ είχε επικρίνει το κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία, τονίζοντας ότι μοιάζει με το Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής εποχής.