Η Ρωσία κινδυνεύει να πάει 6 χρόνια πίσω με την αναμενόμενη επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία το 2012, αν ο ίδιος δεν προχωρήσει σε εκ βάθους μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, δήλωσε σήμερα ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ότι δεν θα υπάρξει καμιά πρόοδος στο μέλλον, αν δεν προχωρήσουμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του πολιτικού συστήματος» γράφει ο Γκορμπατσόφ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Novaya Gazeta».

«Πιστεύω πως, αν δεν συμβεί αυτό, κινδυνεύουμε να χάσουμε έξι χρόνια. Θεωρώ πως ο μέλλων πρόεδρος θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται σε «αδιέξοδο» και πως η κατάσταση δεν είναι απλή.

«Αν ο μέλλων πρόεδρος δεν προχωρήσει σε αλλαγές και σκέφτεται μόνο το πώς θα διατηρήσει την εξουσία… τότε θα κάνει λάθος» τόνισε ο Γκορμπατσόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο την πρόθεσή του να επιστρέψει στην προεδρία της Ρωσίας και τον Αύγουστο, ο Γκορμπατσόφ είχε επικρίνει το κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία, τονίζοντας ότι μοιάζει με το Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής εποχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook