Οι μελέτες του Δήμου Γόρτυνας, που αφορούν τη δημιουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων αλλά και την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και οι οποίες θα υποβληθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ ,τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που έγινε στο Δήμο Γόρτυνας μεταξύ εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και αντιπροσωπείας του ΟΑΝΑΚ, με επικεφαλή τον διευθυντή, Θέμη Μαγγανά.

Τις μελέτες αυτές, πέντε τον αριθμό, τις εκπονεί ήδη ο ΟΑΝΑΚ και όπως υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποί του θα είναι έτοιμες να κατατεθούν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2011. Αναλυτικά οι μελέτες αυτές είναι:

1) «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Σταβίων –Φουρνοφάραγγου Δημ. Ενότητας Κόφινα»

2) «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Διονυσίου –Παναγιάς Δημ. Ενότητας Κόφινα»

3) «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Καστελίου Δημ. Ενότητας Κόφινα»

4) «Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Δ.Δ. Πανασσού Δημ. Ενότητας Ρούβα»

5) «Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Νιβρύτου Δημ. Ενότητας Ρούβα

Συνάμα ο αντιδήμαρχος, Σταύρος Ξυλούρης, που εκπροσώπησε το Δήμο Γόρτυνας στην συνάντηση, ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αντίστοιχη μελέτη που αφορά τους οικισμούς Μεγάλης Βρύσης-Αγίου Θωμά και Πρεβελιανών αλλά κι αν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με το έργο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο ως γνωστό έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”, με 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα έγινε μια πρώτη διερευνητική επαφή για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, αφού ο Δήμος Γόρτυνας σκοπεύει να ζητήσει από τον ΟΑΝΑΚ την υπογραφή νέων προγραμματικών συμβάσεων προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες για την κατασκευή βιολογικών αλλά και αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, καθώς δεν είχε εκπονηθεί μέχρι σήμερα κάποια σχετική μελέτη.

«¨Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση όπου ενημερωθήκαμε για την πορεία των μελετών που εκπονεί ήδη ο ΟΑΝΑΚ και οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ώστε να ολοκληρωθούν. Τα έργα υποδομής είναι σημαντικά για το Δήμο και απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να τα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ είναι να ολοκληρωθούν σύντομα οι απαιτούμενες μελέτες. Γι’ αυτό ζητήσαμε από τους μηχανικούς του ΟΑΝΑΚ να επισπεύσουν τις διαδικασίες προκειμένου να προλάβουμε τις ημερομηνίας, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν.

Την ίδια ώρα ξεκινάμε τη διαδικασία εκπόνησης μελετών και για τη Δημοτική Ενότητα Γόρτυνας, ώστε όλοι οι οικισμοί του Δήμου να αποκτήσουν βιολογικούς καθαρισμούς και αποχετευτικά δίκτυα.» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Ξυλούρης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook