«Σάρκα και οστά» αναμένεται να λάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής των Χανίων για δημιουργία χώρου πολιτισμού στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου, που θα συνδέεται με την γνωστή ταινία «Ζορμπάς ο Έλληνας» (Zorba the Greek), η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη, του Αντιδημάρχου αρμόδιου για πολιτιστικά θέματα Δημήτρη Λειψάκη, του προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων «Νίκου Καζαντζάκη» Γιώργου Στασινάκη και του εκπροσώπου της Εταιρείας στο Νομό Χανίων, Σήφη Μιχελογιάννη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης, σε εκδήλωση πριν από δύο περίπου χρόνια στον πρώην Δήμο Ακρωτηρίου, κατά την οποία τιμήθηκε ο Ουώλτερ Λάσσαλυ, κάτοχος του βραβείου Οσκαρ Φωτογραφίας για την προαναφερθείσα ταινία, είχε προταθεί η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή του Σταυρού, όπου και είχαν γίνει τα γυρίσματα του «Ζορμπά».

«Προεκλογικά είχαμε αναλάβει τη δέσμευση για την υλοποίηση της πρότασης αυτής, βάσει και της σχετικής μελέτης, την οποία έχει εκπονήσει ο αρχιτέκτονας, Κώστας Μαυρακάκης. Τώρα, πρόθεσή μας είναι, σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων «Νίκου Καζαντζάκη», να ενεργοποιήσουμε την ιδέα αυτή και να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός χώρου, που θα περιλαμβάνει ένα μικρό μουσείο, όπου θα εκτίθεται υλικό σχετικό με τον «Ζορμπά», καθώς και ένα υπαίθριο κινηματογράφο», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης στα Χανιά το καλοκαίρι του 2012, με θέμα «Καζαντζάκης και Ζορμπάς», ενώ εκφράστηκε η βούληση της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο υπό σύσταση Δίκτυο Πόλεων, που έχουν σχέση με τον «Νίκο Καζαντζάκη και τον Ζορμπά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook