Τουρισμός – Σύνδεση Πολιτισμών» είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για το 2011, που ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών στις 4.00 το μεσημέρι.
Την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία θα δώσει ένα σύντομο περίγραμμα των δράσεων τουρισμού στο δήμο Φαιστού.

Την εκδήλωση πρόκειται να τιμήσει με την παρουσία του, ο συντονιστής της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia κ. Γιάνης Γιανναράκης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εφαρμογές και τεχνολογίες στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιανναράκης θα αναλύσει το θέμα «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Πολίτης – Καταναλωτής» ενώ παράλληλα πρόκειται να κηρύξει την επίσημη έναρξη της διαπολιτισμικής συνεργασίας μεταξύ ελληνικής Wikipedia και Δήμου Φαιστού, για τον εμπλουτισμό της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων. Ο εμπλουτισμός της Wikipedia πρόκειται να υλοποιηθεί στη λογική της πολιτισμικής ανάπτυξης και προβολής του συνόλου του Δήμου στην μεγαλύτερη ηλεκτρονική βάση δεδομένων παγκοσμίως.

Κατά τη Διάρκεια των εκδηλώσεων θα προβληθεί επίσης το πρώτο επίσημο Video του Matala Festival 2011 σε HD μορφή, που αποτελεί χορηγία του δικτυακού τόπου www.pathfinder.gr .
Ομιλία για το e – Marketing Τουρισμού και Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πληροφοριακών Τεχνολογιών του Δήμου Φαιστού, κ. Ιωάννης Χαρκιωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook