Την απόφαση με την οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα ύψους ενός (1) εκατ. ευρώ που θα κατασκευαστούν στη πόλη του Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Κουράκη. Πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΗ που αφορούν σε παρεμβάσεις στις περιοχές Γιόφυρο, Καμίνια, Μεσαμπελιές και Ούλαφ Πάλμε.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους δήμους έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αναπτυξιακών έργων που θα δημιουργήσουν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης  στο ΕΣΠΑ.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθούν οι συναντήσεις στις οποίες θα ανακοινωθεί η ένταξη και άλλων έργων στο κοινοτικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ σήμερα ο Σταύρος Αρναουτάκης συγκάλεσε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με τους επικεφαλής προϊσταμένους των τεχνικών υπηρεσιών και από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και τους εργολήπτες, όπου εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία μελετών και έργων με στόχο να εντατικοποιηθεί η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook