Με την προαναγγελία νέων μέτρων για την οικονομία, διέλυσε τη Βουλή ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Θαπατέρο, εν όψει των πρόωρων εκλογών της 20ής Νοεμβρίου.

Η προεκλογική εκστρατεία θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 18 Νοεμβρίου. Η Βουλή και η Γερουσία θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά στις 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε στη διάρκεια ενός έκτακτου υπουργικού συμβουλίου.

«Σήμερα δεν είναι η ημέρα του απολογισμού» δήλωσε ο Θαπατέρο, που δεν είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι απλώς επιθυμεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους πολίτες.

Ο Θαπατέρο είχε προκηρύξει πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιουλίου. Κανονικά οι εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012.

Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) ζητούσε επίμονα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς εθεωρείτο το φαβορί μετά τη σοβαρή ήττα που υπέστη το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις περιφερειακές εκλογές της 22ας Μαΐου.

Σύμφωνα μάλιστα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την εφημερίδα El Periodico, ο υποψήφιος του PP Μαριάνο Ραχόι ενδέχεται να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή που είχε κερδίσει ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ το 2000.

Το PP όπως αναφέρει το in.gr, φέρεται να εξασφαλίζει το 46,1% των ψήφων, έναντι 31,4% του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας του, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Όσον αφορά την οικονομία ο Θαπατέρο δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο ότι: «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα αν είναι απαραίτητο μέχρι τις εκλογές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook