Μαύρη μέρα για τον Ηρακλή!

Αφότου το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, έρχεται και η ΕΕΑ να τον αποκλείσει εντελώς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η Επιτροπή δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον «Γηραιό» (όπως έκανε με Λεβαδειακό, Δόξα, Σέρρες και, για τυπικούς λόγους, θα κάνει προσεχώς με την ΑΕΛ) και οριστικοποίησε πως θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ηρακλής (που εξετάζεται το αν κατέθεσε καν φάκελο) δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Δεν πήρε, δε, ούτε προθεσμία για να καταθέσει νέο -όπως έγινε με κάποιες άλλες ομάδες που έχουν τυπικές εκκρεμότητες να διευθετήσουν. Έτσι, πλέον θεωρείται και επίσημα ομάδα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο δρόμος για να θεωρηθούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας (εφόσον Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιωθούν την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο) άνοιξε και επίσημα για τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.

Όπως ήταν γνωστό απ’ την περασμένη Τρίτη, μόνο το τυπικό απέμενε για να αδειοδοτηθούν οι δύο ομάδες (αλλά και οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και μόνο η προσωρινή διαταγή που είχαν εξασφαλίσει τότε Καβάλα και Βόλος δέσμευε την Επιτροπή από το να τους παρέχει άδεια.

Αυτό η διαδικασία, λοιπόν, ολοκληρώθηκε αισίως σήμερα για τους τρεις (Δόξα, Λεβαδειακό, Πανσερραϊκό) και μόνο για τυπικούς λόγους μετατέθηκε την επόμενη Δευτέρα στην περίπτωση της ΑΕΛ (η ασφαλιστική ενημερότητα που είχε προσκομίσει έληξε, λόγω της καθυστέρησης στην απόφαση της Επιτροπής και θα καταθεί νέα).

Παρόλο, πάντως, που και οι τέσσερις σύλλογοι πήραν (ή θα πάρουν, όπως σημειώθηκε για την ΑΕΛ) άδεια, αξίζει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις της Δόξας και του Λεβαδειακού αυτό έγινε κατά πλειοψηφία (7-1 και 6-2 αντίστοιχα), αφού κάποια μέλη της Επιτροπής ψήφισαν εναντίον λόγω της εμπλοκής των δύο ομάδων στην υπόθεση με τα στημένα.

Πηγή: www.sport-fm.gr