Το δεδομένο είναι πως το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων που κατασκευάστηκε με τα δικά μας χρήματα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να λειτουργήσει όπως κατασκευάστηκε.
Μετά απο έξη περίπου χρόνια, ο δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης αναζητούν λύσεις σε ένα πρόβλημα το οποίο κάποιοι το πλήρωσαν ή το πληρώνουν και κάποιοι εισέπραξαν ζεστό χρήμα.
Και μπορεί με την αγαστή συνεργασία να βρεθεί λύση για τον οδικό κόμβο σύνδεσης.
Και μπορεί το Πολυτεχνείο με τις μελέτες του για ηλιακή θέρμανση της πισίνας να καταφέρει να μειώσει το κόστος λειτουργίας.
Όμως απορώ. Θα ζητηθούν ευθύνες – και γιατί όχι –  και επιστροφή χρημάτων απο εκείνους που σχεδίασαν ένα κολυμβητήριο γνωρίζοντας πως θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει λόγω του υψηλού κόστους ; 
Και φυσικά δεν μιλώ για τον κατασκευαστή αλλά για τους μελετητές-σχεδιαστές που πριν απο λίγα χρόνια σχεδιάσαν ένα κολυμβητήριο να θερμαίνει την πισίνα του με …πετρέλαιο αντί να σχεδιάσουν – όπως θα ήταν λογικό – μια στέγη εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με ηλιοθερμικά στοιχεία έτσι ώστε η θέρμανση του νερού που έχει και το μεγαλύτερο κόστος, να είναι σχεδόν …τζάμπα.
Για να μην αναφερθώ στο ότι το κολυμβητήριο \”φυτεύτηκε\” χωρίς την παραμικρή μελέτη ούτε για τους χρήστες, ούτε για το πως θα λειτουργήσει.

(Για την ιστορία,  εκείνη την περίοδο ο υπεύθυνος ως υφυπ.Αθλητισμού που υπέγραψε την έγκριση ήταν ο σημερινός δήμαρχος Ηρακλείου) 

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook