Η Βουλευτής Χανίων κυρία Ευαγγελία Κουρουπάκη ζήτησε άμεση και μόνιμη εξυπηρέτηση της Αγιάς Ρουμέλης, του Λουτρού και της Γαύδου με δρομολόγια αξιόπλοων και κατάλληλων για τις ανάγκες της περιοχής πλοίων από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κύριο Θάνο Μωραΐτη.

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει η κυρία Κουρουπάκη στη Βουλή όταν απαγορεύτηκε ο απόπλους επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης» αναφέρθηκε στις συνέπειες της ακινητοποίησης των πλοίων, ήτοι : τον αποκλεισμό επισκεπτών στο Φαράγγι της Σαμαριάς, τη συσσώρευση απορριμμάτων και  τον αποκλεισμό αυτοκινήτων στη Γαύδο όπου μειώθηκαν επικίνδυνα και τα αποθέματα πετρελαίου.

Έκρινε ότι το Υπουργείο έδωσε προσωρινές λύσεις στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ανάκληση πιστοποιητικών πλοίων και ότι για ακόμη μια φορά αναδείχθηκε ότι η κρατική μηχανή παραμένει δυσκίνητη και αγκυλωμένη σε γραφειοκρατικές πρακτικές, ανίκανες να δώσουν λύσεις σε  έκτακτες συνθήκες.

Η Βουλευτής Χανίων σημείωσε πως η ακινητοποίηση των ελληνικών πλοίων έβλαψε την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας μας, τον τουρισμό και τη ναυτιλία μας. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσίασε το CNN με τους αποκλεισμένους τουρίστες στο Φαράγγι της Σαμαριάς!                 Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της περιοχής των Χανίων συνδέεται άρρηκτα με την ακτοπλοϊκή επάρκεια της περιοχής και ως εκ τούτου η μόνιμη επίλυση του θέματος προκύπτει ως αναγκαιότητα.

Ο κύριος Μωραϊτης αναγνώρισε την κρισιμότητα του θέματος για τα Χανιά  όπως και ότι υπήρξε μια ολιγωρία 1 ή 2 ημερών αλλά τόνισε ότι το Υπουργείο έδρασε θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας και εκδοθούν τα κατάλληλα πιστοποιητικά, θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια στα Χανιά, όπως και σε όλη τη χώρα, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,  την Χανιώτισσα Βουλευτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook