Η Ρωσία συμφώνησε να αναθεωρήσει τη σύμβασή της με την Ουκρανία για την πώληση φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ, μετά τις συνομιλίες που είχαν το Σαββατοκύριακο οι πρόεδροι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών.

«Καταφέραμε τελικά να φτάσουμε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την αναθεώρηση του συμβολαίου», είπε ο Αζάροφ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν έγινε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα υπογραφούν οι νέες συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, ο Αζάροφ ανέφερε ότι η Ρωσία συμφώνησε στη σύσταση κονσόρτσιουμ με την Ουκρανία και την ΕΕ για την ανανέωση του δικτύου αγωγών της Ουκρανίας μέσα από τους οποίους μεταφέρεται το φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Το Κίεβο πίεζε επί μήνες τη Ρωσία να αναθεωρήσει τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2009 με την προηγούμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζοντας ότι εξαναγκαζόταν να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο σε υπερβολικές τιμές.

Με τις τρέχουσες τιμές όπως αναφέρει το in.gr, η Ουκρανία αγοράζει το ρωσικό φυσικό αέριο με 400 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook