Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ότι είπε «ασυναρτησίες» στην πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ ενώ χαρακτήρισε τη δράση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη «τερατώδες έγκλημα».

Μαχητικός και με φρασεολογία που θυμίζει τα παλιά, ο Κάστρο στους στοχασμούς του, όπως τους λέει, κατακεραυνώνει τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ για την «πολεμοχαρή και υποκριτική συμπεριφορά» τους ενώ αποκαλεί απαξιωτικά τον Ομπάμα «πρόεδρο των Γιάνκηδων».

«Παρά το επονείδιστο μονοπώλιο των ΜΜΕ και τις φασιστικές μεθόδους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για την σύγχυση και την εξαπάτηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η αντίσταση του λαού αυξάνεται, και αυτό το κατανοεί κανείς από τις συζητήσεις και τις ομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη», επισημαίνει.

Ο «κομαντάντε Φιντέλ» καταλήγει λέγοντας: «Ποιος καταλαβαίνει αυτές τις ασυναρτησίες του προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης; Για παράδειγμα, τι θέση να υιοθετήσουμε για την γενοκτονία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη; Θέλει κανείς να θυμούνται ότι υπό την ηγεσία του, η κυβέρνηση της χώρας του στήριξε τα τερατώδη εγκλήματα που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ;».

Ο 85χρονος Κάστρο δημοσίευσε τη γνώμη του σε άρθρο στη κυβερνητική ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.

Είναι πρώτο που υπογράφει από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Η μακρά απουσία του από την αρθρογραφία είχε προκαλέσει φήμες για νέα επιδείνωση της υγείας του.

in.gr