Μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα ταξί θα κυκλοφορούν αύριο, Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα απεργήσουν, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πιο συγκεκριμένα, χειρόφρενο τραβούν αύριο, Τρίτη, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Μετρό.

Δυσκολότερες θα είναι οι μετακινήσεις την Τετάρτη, καθώς δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, Προαστιακός και ΟΣΕ.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 48 ώρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι ιδιοκτήτες ταξί.

Την ερχόμενη Δευτέρα τα λεωφορεία θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 17:00, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη λίστα η οποία θα περιλαμβάνει έστω και έναν εργαζόμενο στο σύστημα των αστικών συγκοινωνίων για εργασιακή εφεδρεία, την επομένη μέρα θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.

«Η αδιαλλαξία και η αδιαφορία ταυτόχρονα του υπουργού Μεταφορών» αναφέρει το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του «δεν έχουν ούτε όρια ούτε τελειωμό. Υποτίθεται ότι άνοιξε ο διάλογος και η διαβούλευση.

»Όλα αυτά στα λόγια. Στόχος είναι να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση του κλάδου να υπονομευθεί η ενότητα του κλαδικού μας αγώνα και να υποβαθμιστεί το δίκαιο του κλάδου που είναι η επιβίωση και όχι η διάλυση».

Την Τετάρτη οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 11:00.

«Παρόλο που καταθέσαμε προτάσεις εδώ και τόσες μέρες καμία κίνηση και καμία προσπάθεια διαλόγου δεν υπάρχει από τον Υπουργό. Ούτε καν προσδιορισμού έστω κάποιας συνάντησης με την συμφωνία ότι θα συζητήσουμε πριν την ολοκλήρωση του νόμου. Οι πόρτες του Υπουργείου παραμένουν ερμητικά κλειστές και κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Λέμε στον πρωθυπουργό της χώρας που ζήτησε διάλογο χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες ότι αυτή είναι η αλήθεια και υπεύθυνος δεν είναι ο κλάδος για την συνεχιζόμενη κατάσταση αλλά ο ίδιος ο υπουργός. Ο κλάδος μπροστά στην αδιαλλαξία και την αδιαφορία δεν έχει άλλο δρόμο παρά τη συνέχιση του αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr