Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου απευθύνουν ,τα μέλη της πρωτοβουλίας "Πολίτες κατά του χρέους" όπου τους ζητούν να να μην ψηφίσουν την τροπολογία για την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η επιστολή:

Κύρια και κύριοι βουλευτές Ηρακλείου,

μόλις πριν 15 μέρες ανακοινώθηκε απο τον υπουργό οικονομικών οτι ο αποταμιευμένος πλούτος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,5%.

Αυτό σημαίνει οτι λεφτά υπάρχουν. Μόνο εκεί που υπάρχουν δεν φορολογούνται. Αντίθετα φορολογούν όσους δεν έχουν και όσους δεν αντέχουν.

Καθημερινά η κυβέρνηση ανακοινώνει και νέα εισπρακτικά μέτρα που ενώ δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χώρας, οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Πρέπει να κατανοήσετε οτι ο λαός που σας ανέδειξε δεν αντέχει άλλο.
Η συναίνεση σας σ' αυτά τα μέτρα δεν έχει καμμία πολιτική νομιμοποίηση.

Ειδικά το τελευταίο μέτρο του τέλους ακινήτων που πρόκειται να εισπρακτεί μέσα απο την ΔΕΗ, είναι αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό και οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αδύναμα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την άποψη έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών ακόμα και του ίδιου του υπουργού οικονομικών (σε δήλωση του στις 26/06/2011) το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.

Ο λαός σας εξέλεξε να εκπροσωπείτε τα δίκαια του και όχι να ψηφίζετε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και μέτρα εξαθλίωσης και κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλονται έξωθεν.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ακυρώστε με την ψήφο σας την κατάπτυστη τροπολογία, που εαν περάσει θα στερήσει απο χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, ένα δημόσιο αγαθό όπως η ηλεκτρική ενέργεια.

ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ το λάθος του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.

Ο δρόμος αυτός ειναι αδιέξοδος