ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι κράμπες κάνουν συχνότερη την εμφάνιση τους θερμούς μήνες. Σε περιόδους έντονης ζέστης η αποβολή ιδρώτα είναι εντονότερη, ενώ συχνά η επαφή μας με τη θάλασσα σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση ότι δεν ιδρώνουμε μέσα στο νερό μας κάνει να αμελούμε την επαρκή πρόσληψη υγρών. Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει κράμπα μέσα στη θάλασσα προσπαθήστε να θυμηθείτε.. πόσο νερό ήπιατε σήμερα;

Εκτός από την ανεπαρκή ενυδάτωση του οργανισμού, η εμφάνιση της συμπτωματολογίας επηρεάζεται από ανεπαρκή πρόσληψη σε κάλιο και μαγνήσιο. Δώστε έμφαση στην πρόσληψη καλίου και μαγνησίου ενισχύοντας την κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης και ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.

Τρόφιμα θα σας βοηθήσουν είναι τα περισσότερα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, το μαρούλι, τα αποξηραμένα φρούτα, η μπανάνα, η πατάτα, τα πορτοκάλια, οι χυμοί, η ντομάτα, τα παντζάρια, τα φασόλια, οι φακές και τα καρύδια.

Αν οι κράμπες κάνουν την εμφάνιση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν ανήκετε στα άτομα με έντονη αθλητική δραστηριότητα, είναι σημαντικό να το ελέγξετε καθώς μπορεί να σχετίζονται με προβλήματα του κυκλοφοριακού και νευρικού συστήματος.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook