Η Εκκλησία φορολογείται και ίσως περισσότερο από τους άλλους, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας, με αφορμή την εξαίρεση των χώρων άσκησης θρησκευτικής λατρείας από την καταβολή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας.

Η Εκκλησία -πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος προσερχόμενος στην κληρικολαϊκή συνέλευση της Αρχιεπισκοπής και όπως δημοσιεύει το in.gr – δεν ζητάει να εξαιρεθεί για τα ακίνητα εκείνα τα οποία αποφέρουν έσοδα. Υπενθύμισε δε ότι οι ναοί, ακόμη και στις άλλες θρησκείες και δόγματα, δεν φορολογούνται, ενώ χαρακτήρισε ως «φανταστικά» τα όσα λέγονται περί μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί βιβλίο του με συγκεκριμένα στοιχεία για την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ χαρακτήρισε αχάριστους όσους παραγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι επί του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, προσφέρθηκε στην Πολιτεία ακίνητο στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων για να ανεγερθεί το νοσοκομείο των Αθηνών και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook