Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ των Δημοσίων Νοσοκομείων και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία των δύο πλευρών την 1η Οκτωβρίου.

Στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρόκειται να διατεθούν 560 θέσεις νοσηλείας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, οι προσφερόμενες από τα νοσοκομεία ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται στις «ειδικές θέσεις» νοσηλείας που διαθέτουν δίκλινα, μονόκλινα ή πολυτελείας δωμάτια.

Οπως σημειώνεται, η ποιότητα των υπηρεσιών των Νοσοκομείων προς τους ασφαλισμένους της ασφαλιστικής εταιρείας θα είναι εξαιρετικά υψηλή. Ως ελάχιστη ξενοδοχειακή υποδομή των θέσεων αυτών ορίζεται ο εξοπλισμός τους με τουαλέτα εντός δωματίου, κλιματισμό, τηλέφωνο, τηλεοπτικό δέκτη και σίτιση του ασθενούς.

Το σχέδιο με τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων θα δώσει τις προσεχείς ημέρες στους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού, εκτός από τα φαρμακεία που θα ανοίγουν βάσει του σχεδιασμού των φαρμακευτικών συλλόγων (απογεύματα, νύχτα κλπ.), θα μπορεί να ανοίγει και οποιοδήποτε άλλο φαρμακείο επιθυμεί, ενημερώνοντας απλώς τον οικείο σύλλογό του.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όποιος φαρμακοποιός δηλώνει ότι θα ανοίξει και δεν το πράττει, θα τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα.

Η απόφαση του υπουργού συνάντησε την αντίδραση των φαρμακοποιών οι οποίοι φοβούνται ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τα μικρά φαρμακεία τα οποία δεν διαθέτουν υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook