Αλαλούμ με τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει –πιθανότατα σήμερα- ο υπουργός Οικονομικών. Μυστήριο καλύπτει την τύχη της επιστολής Βενιζέλου προς το ΔΝΤ με τα νέα μέτρα καθώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το κείμενο με τα νέα μέτρα και τα νούμερα των εισπράξεων για φέτος και το 2012 παραδόθηκε ήδη χέρι με χέρι στην Ουάσιγκτον.

Άλλες πληροφορίες πάλι έκαναν λόγο όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πως η επιστολή εστάλη χθες βράδυ από την Αθήνα, ωστόσο πηγές του ΔΝΤ δεν επιβεβαίωναν πως την έλαβαν, ούτε και το πότε ακριβώς θα έλθει τελικά στην Αθήνα το κλιμάκιο του Ταμείου για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή όμως, στο υπουργείο Οικονομικών δίνουν αγώνα δρόμου για να ετοιμάσουν τη λίστα με τις απολύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου βρίσκεται ήδη και τον περιμένει άμα τη αφίξει του από την Ουάσιγκτον, η πρώτη λίστα με τις επιχειρήσεις και το πλεονάζον προσωπικό που θα τεθεί σε εφεδρεία.

Ωστόσο, από τους 151 φορείς που κλήθηκαν να στείλουν στοιχεία για τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ανταποκρίθηκαν προς το παρόν μόνο οι 110.

Η λίστα που ετοιμάζει η ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ περιλαμβάνει τον αριθμό των εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά και εκτιμήσεις για τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να περάσουν άμεσα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Οι περισσότεροι φορείς που απέστειλαν στοιχεία περιορίζονται σε συγκεντρωτικά στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων τους, χωρίς να αναφέρουν πληροφορίες, ονόματα και αρμοδιότητες των υπαλλήλων.

Ακόμα όμως και οι φορείς που απέστειλαν στοιχεία, επιφυλάσσονται για την ακρίβειά τους ή ετοιμάζονται να στείλουν και συμπληρωματικούς καταλόγους ονομάτων, ενώ ζητούν και παράταση διορίας για να ολοκληρώσουν την καταγραφή.