Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προέτρεψε τον επιχειρηματία Τζανπάολο Ταραντίνι, ο οποίος στο διάστημα από το 2008 ως το 2009 ξόδεψε περίπου 29.000 ευρώ για τις νεαρές γυναίκες με τις οποίες τροφοδοτούσε τα πάρτυ του πρωθυπουργού Ιταλού πρωθυπουργού, να δώσει ψευδή κατάθεση στη δικαιοσύνη, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο Καβαλιέρε μπορεί λοιπόν να κατηγορηθεί από την εισαγγελία επειδή ζήτησε από τον Ταραντίνι να δώσει ψευδή κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης για τα κολ-γκερλ του Μπάρι, τα οποία ο επιχειρηματίας πλήρωνε για να διασκεδάσουν τον Μπερλουσκόνι και τους φίλους του στα πάρτυ του, σύμφωνα με το Ansa, το οποίο επικαλείται απόφαση του δικαστηρίου της Νάπολης, που εκδόθηκε χθες το βράδυ.

Εάν επαληθευτεί αυτό, ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος σε πολλές άλλες υποθέσεις, θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες. Σύμφωνα με το Αnsa και όπως αναδημοσιεύει η zougla.gr, το δικαστήριο της Νάπολης έκρινε ότι η εισαγγελία του Μπάρι είναι αρμόδια να ερευνήσει την υπόθεση αυτή και επίσης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Ταραντίνι, ο οποίος θα μπορέσει να βγεί από τη φυλακή Ποτζορεάλε της Νάπολη όπου κρατείται.

Η απόφαση αυτή εντείνει τις πιέσεις στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος μέχρι τώρα δεν εδιώκετο στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, στην οποία ήταν μόνο μάρτυρας, καθώς η προσφυγή σε εκδιδόμενες γυναίκες δεν αποτελεί έγκλημα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η έρευνα του Μπάρι δείχνει ότι ο Ταραντίνι πλήρωσε προκειμένου περίπου 30 νεαρές γυναίκες να περάσουν κάποιες νύχτες με τον Μπερλουσκόνι στις ιδιωτικές κατοικίες του πρωθυπουργού στη Ρώμη και το \’Αρκορε, στο διάστημα από τις 10 Ιουλίου του 2008 ως τις 29 Απριλίου του 2009.

Όταν οι κοπέλες αυτές περνούσαν τη νύχτα στο κρεβάτι του Μπερλουσκόνι, ο Ταραντίνι τις αποζημίωνε με 1.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αποκάλυψαν εφημερίδες, ο ιταλός πρωθυπουργός έδινε πρώτος αυτός σε κάθε κορίτσι πριν φύγει από την έπαυλή του ένα φάκελλο με 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μπερλουσκόνι με τον Ταραντίνι, τουλάχιστον τέσσερα με πέντε κορίτσια πήγαιναν κάθε φορά στις επαύλεις του πρωθυπουργού και ο Ταραντίνι έπρεπε κάθε φορά να βρίσκει νέες κοπέλες. Ο επιχειρηματίας τους πλήρωνε ακόμα μεταφορικά και διαμονή και επίσης τους εξασφάλιζε εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς του πρωθυπουργού ή μια πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική καριέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook