Η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ  που θα κληθεί να λάβει η Ελλάδα την τριετία 2012-14 , απασχόλησε την τρόικα και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στην πρώτη συνάντησή τους την Πέμπτη.

Με τον κ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου.

Αντικείμενο των επαφών με τον υπουργό Οικονομικών, είναι, κυρίως, η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά τα επιπλέον μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα περιγράψει ποσοτικά τα συγκεκριμένα μέτρα, κατανέμοντάς τα σε πεδία και σε έτη. Από το συνολικό ποσό το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και το υπόλοιπο από την μείωση των δαπανών.

Ζητούμενο δε για την κυβέρνηση είναι η απόδοση 2,6 δισ. ευρώ το 2012 και από περίπου 5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα θα δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, αναμένεται να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

in.gr