Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το γραφείο του επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Λασκάρ Γκαχ του νότιου Αφγανιστάν, δήλωσαν πηγές σε τοπικό νοσοκομείο και αξιωματούχοι.

Η πόλη είχε επιλεγεί για την πρώτη φάση της μεταβίβασης του ελέγχου για την ασφάλεια από την ξένη δύναμη υπό την διοίκηση του NATO στις αφγανικές αρχές, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες σε έξι περιοχές.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά σε καταστήματα και γραφεία της αυτοδιοίκησης. Ένα από τα θύματα είναι ένα παιδί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι 10 αστυνομικοί, όπως δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Λασκάρ Γκαχ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η βόμβα εξερράγη κοντά σε αρτοποιείο που προμηθεύει την αστυνομία.

Ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια με ένα μήνυμα το οποίο έστειλε σε κινητά τηλέφωνα δημοσιογράφων. Η Χελμάντ, η οποία γειτνιάζει με το Πακιστάν, θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και σε αυτήν έχουν καταγραφεί οι περισσότερες απώλειες μεταξύ των ξένων δυνάμεων από κάθε άλλη επαρχία στην διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, που άρχισε πριν από μια δεκαετία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook