Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Πέμπτη 29/9 οι εξωτερικοί φύλακες στις φυλακές Αλικαρνασσού, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς που τους έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης.

Μάλιστα σε ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν τα εξής :

\” Ποιοί είμαστε,

Η υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης του καταστήματος κράτησης της Αλικαρνασσού (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α), αποτελεί ένα ειδικό ένοπλο και ένστολο σώμα του υπουργείου δικαιοσύνης, που σκοπό έχει την 24ωρη εξωτερική φύλαξη του καταστήματος κράτησης από πάσης φύσεως έκνομες ενέργειες (αποδράσεις, είσοδος ναρκωτικών ουσιών, εξεγέρσεις κρατουμένων, δολιοφθορές κ.α.), τη φρούρηση των νοσηλευόμενων κρατουμένων στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και πάσης φύσεως μεταγωγές, κρατουμένων, από το κατάστημα κράτησης (φυλακή) προς τα δικαστήρια και τα νοσοκομεία της πόλης μας.

Γιατί απεργούμε,

Η πολιτεία ,μπροστά στην οικονομική κρίση, αποφάσισε την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων, που έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την οικονομική μας εξαθλίωση (δραστική μείωση μισθών, μη καταβολή δεδουλευμένων ωρών εργασίας από 01/01/2011),αλλα και σε επίπεδο τραγικό, την μείωση της ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ,τόσο για το προσωπικό της υπηρεσίας, όσο και για τους συμπολίτες μας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, και φέρουμε προ των ευθυνών, του κάθε αρμόδιου φορέα, ότι η ασφαλής φύλαξη του καταστήματος κράτησης από το προσωπικό της υπηρεσίας μας (ΥΕΦΚΚΑ), έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Αντιδρώντας λοιπόν στο παραλογισμό της πολιτείας, που προχωρά σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ειδικές συνθήκες εργασίας μας, προχωρούμε ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, σε 24ωρη απεργία τη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011.

Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας μας ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω ελλείψεως του προσωπικού (50% κενές οργανικές θέσεις), δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook