Το γεγονός ότι η «κάνουλα» της χρηματοδότησης έχει κλείσει από την Πολιτεία αναγκάζει την ΕΚΑΣΚ να προβεί σε δραστικές λύσεις βλέποντας το οικονομικό αδιέξοδο που έρχεται μπροστά.

Αυτό το αδιέξοδο έφερε την ΕΚΑΣΚ στην κίνηση να προχωρήσει στην αναστολή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων της Κρήτης επ ΄αόριστον .

Μάλιστα η ΕΚΑΣΚ εξέδωσε και ανακοίνωση την οποία κοινοποίησε σε όλα τα σωματεία για τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει :

Προς: Σωματεία – Μέλη ΕΚΑΣΚ.

\”Η ΕΚΑΣΚ ενημερώνει τα σωματεία – μέλη της ότι αναστέλλει επ’ αόριστον την έναρξη όλων των πρωταθλημάτων της.

Το ΔΣ της Ένωσης αναμένει την επίσημη ενημέρωση από την ΕΟΚ , όσον αφορά στην καταβολή ή όχι επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α. στην «μητρική» Ομοσπονδία, ώστε κι αυτή να ενισχύσει τις Ενώσεις, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τη διοργάνωση των Τοπικών πρωταθλημάτων. Για το σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, κος Μ. Δασκαλάκης θα παραβρεθεί σε σύσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 29/9/11, όπου οι υπεύθυνοι της ΕΟΚ και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και Τ.Ε. θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα.

Όπως γίνεται κατανοητό, η ΕΚΑΣΚ (η οποία κάθε χρόνο οφείλει να διαχειριστεί το χρηματικό πόσο που της παρέχει η ΕΟΚ για τη διοργάνωση των επίσημων πρωταθλημάτων και την κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων), σε περίπτωση δήλωσης αδυναμίας της Ομοσπονδίας, (λόγω των περικοπών της Γ.Γ.Α. προς όλες τις Ομοσπονδίες) δε θα μπορέσει να αναλάβει τα έξοδα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της.

Μέχρι λοιπόν την επίσημη ενημέρωση από την ΕΟΚ για το τι μέλλει γενέσθαι, καλούνται οι σύλλογοι να καταθέσουν εγγράφως στην ΕΚΑΣΚ τυχόν προτάσεις που θα χρησιμεύσουν στην προσαρμογή όλων μας στη νέα κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε (ώστε αν χρειαστεί, να προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις των προκηρύξεων) και στα πλαίσια της προσπάθειας του μπασκετικού κόσμου της Κρήτης, να συνεχίσει να δίνει διέξοδο μέσω του αθλητισμού στα Κρητικόπουλα\”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook