Με ράλι τραπεζικών μετοχών συνέχισαν τα κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης για τρίτη ημέρα – με προσδοκία τις φήμες για την αύξηση κεφαλαίων του EFSM και μια ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων.

Παράλληλα, η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει ότι η Γερμανία θα κάνει ο,τιδήποτε για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών η Ελλάδα.

Η ίδια, όμως, προχώρησε σε μια αντίφαση αφού στους βουλευτές της είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, ότι δεν αποκλείεται χρεοκοπία της Ελλάδας!

Η Ευρώπη μέσα σ ‘αυτό το κλίμα οδήγησε τις τράπεζες σε κέρδη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι πωλητές βρήκαν τον τρόπο να απαγκιστρωθούν από τα υψηλά. Την ώρα που η Οδός Αθηνών τερμάτιζε τη συνεδρίαση, τα κέρδη στην Φρανκφούρτη και στο Παρίσι ξεπερνούσαν το 4%, ενώ πάνω από 3% ανέβαινε το Λονδίνο. Κέρδη 2% και πλέον κατέγραφε η Νέα Υόρκη.

Στην Αθήνα, η αγορά έφθασε να κερδίζει άνω του 1%, αλλά μετά την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, το χρηματιστήριο άρχισε να περιορίζει τα κέρδη του.

Τελικώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 791,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,83%. Στα 2,69 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 4,26%. Άνοδος 5,88% για την Alpha Bank και 1,14% για την Eurobank.
Κέρδη 0,85% για την Τράπεζα Κύπρου, 3,80% για την Μυτιληναίος, 4,55% για την Τράπεζα Πειραιώς. Κέρδη 2,07% για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, πτώση 3,85% για την MIG, 3,42% για την Ελλάκτωρ, 3,80% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 1,73% για τον Τιτάνα.
Στα 44 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook