Εξαπλώνονται ως «ιός» οι καταλήψεις σχολείων και στο Νομό Λασιθίου, εντείνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση στα σχολεία, ορισμένα από τα οποία αντιμετωπίζουν αρκετά λειτουργικά προβλήματα.

Χθες μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια του Αγίου Νικολάου συμμετείχαν σε συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έκαναν το γύρο του κέντρου και κατέληξαν στο διοικητικό μέγαρο, απ\’ όπου αποχώρησαν αργότερα.

Κανονικά έγιναν τα μαθήματα χθες στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, εντούτοις μια ομάδα μαθητών αυτοβούλως αποχώρησε και συμμετείχε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Αντιπροσωπεία μαθητών και του Επαγγελματικού Λυκείου Αγίου Νικολάου συμμετείχε στο χθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των μαθητών των Γενικών Λυκείων.

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών του ΕΠΑΛ, το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από σήμερα μέχρι την Πέμπτη το πρωί, οπότε θα επαναληφθεί η συνέλευση ώστε να αποφασιστεί το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Συνεχίστηκε και χθες η κατάληψη του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Νικολάου και σήμερα, όπως είχαν ανακοινώσει οι μαθητές, θα έκαναν νέα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα τερματιστεί ή θα συνεχιστεί η κατάληψη.

Στο 2ο Γενικό Λύκειο είχε αποτραπεί την περασμένη εβδομάδα η κατάληψη. Εντούτοις χθες έγινε μάθημα μόνο τις 3 πρώτες ώρες. Χάθηκαν δύο ώρες μαθημάτων, αφού οι μαθητές αποφάσισαν να ενωθούν με τους συμμαθητές τους των γειτνιαζόντων Λυκείων και να διαδηλώσουν μαζί για τα αιτήματά τους στο κέντρο.

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook