Με επιτυχία στέφθηκε το ασφυκτικό πρέσινγκ  του κοινοβουλευτικού επιτελείου της κυβέρνησης προς εκείνους τους βουλευτές που αντιδρούσαν με την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα καθώς η ψηφοφορία της σχετικής τροπολογίας πέρασε χωρίς απώλειες. Αναλυτικά, υπέρ του ειδικού τέλους ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης  την καταψήφισαν.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε αναλάβει προσωπικά την συνέτιση των «ύποπτων» βουλευτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι κ.κ. Γιάννης Βούρος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Βασίλης Τόλκας, Τσετίν Μάνταζι και η κυρία Ολγα Τέντε Ρενταρή . Εκ του αποτελέσματος η αποστολή του κ. Πετσάλνικου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς δεν υπήρξε καμία «διαρροή».

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος  ενημέρωσε ότι με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να εξαιρεθούν και τα τουριστικά καταλύματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook