Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το επιβατικό κοινό της Κρήτης, αφού οι αυτοκινητιστές του νησιού συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που κύρηξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Παράλληλα απίστευτη θα είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και την Τετάρτη στην Αθήνα , καθώς δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, προαστιακός και ΟΣΕ.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 48 ώρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπως αναφέραμε οι ιδιοκτήτες ταξί, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

«Η αδιαλλαξία και η αδιαφορία ταυτόχρονα του υπουργού Μεταφορών» αναφέρει το ΣΑΤΑ σε ανακοίνωσή του «δεν έχουν ούτε όρια ούτε τελειωμό. Υποτίθεται ότι άνοιξε ο διάλογος και η διαβούλευση. Όλα αυτά στα λόγια. Στόχος είναι να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση του κλάδου, να υπονομευθεί η ενότητα του κλαδικού μας αγώνα και να υποβαθμιστεί το δίκαιο του κλάδου, που είναι η επιβίωση και όχι η διάλυση».

Σήμερα οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 11:00.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ είχε προειδοποιήσει ότι, εάν στη λίστα της εφεδρείας υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος των αστικών συγκοινωνιών, τότε οι κινητοποιήσεις θα λάβουν μορφή 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.