Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 14.00\’ στο προαύλιο χώρο της ταβέρνας ΑΙΓΑΙΟ στην Φάμπρικα της Σύρου την εκδήλωση με θέμα \’\’Γιορτή τσικουδιάς\’\’.

Σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο είχε στηθεί το ρακοκάζανο του κ. Γεωργίου ΦΡΕΡΗ, όπου βοήθησε σημαντικά ώστε να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η επιθυμία του Συλλόγου για στήσιμο καζανιού. Έτσι τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της απόσταξης, καθώς και να πιούν ζεστή τσικουδιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το απαραίτητο συμπλήρωμα του κεφιού, η ζωντανή κρητική μουσική, με τον Αντώνη Νεοφωτίστο στη λύρα και τον Νικηφόρο Χριστόφορο στο λαούτο, καθώς και ο χορός.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμηση στην προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη διάδοση και διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Κρήτης. Η εκδήλωση αυτή είχε σαν σκοπό την αναβίωση του εθίμου αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook