Διαμάχη έχει ξεσπάσει, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης σχετικά με το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 109 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που επικαλούνται οι Financial Times, δήλωσε πως επτά χώρες -τις οποίες δεν κατονόμασε- ζητούν να προχωρήσουν οι τράπεζες σε μεγαλύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία και η Ολλανδία ζητούν να σηκώσουν οι τράπεζες το μεγαλύτερο βάρος, όμως η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποδέχονται αυτή την πρόταση.

Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναφέρονται οι New York Times,

σημειώνοντας ότι στα μέσα Οκτωβρίου, εάν όλα πάνε καλά, οι Ευρωπαίοι θα έχουν συμφωνήσει για την ενίσχυση του EFSF, το οποίο ωστόσο δεν θα εξακολουθήσει να μην διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μεγαλύτερες οικονομίες, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και το δημοσίευμα στο in.gr, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να προετοιμάσουν ένα σχέδιο προστασίας των τραπεζών σε περίπτωση που η κρίση επιδεινωθεί.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο ότι έχει ζητήσει από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης να στείλουν πριν της 3 Οκτωβρίου –οπότε συνεδριάζει το Eurogroup- αναφορές με τα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργάζονται για τις τράπεζες. Τα κράτη πρέπει να επεξεργαστούν εναλλακτικά σχέδια γιατί ίσως βρεθούν απέναντι «σε μία σοβαρή κατάσταση», είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook